**** الترايفل ****
و
السلام عليكم حبيبات قلبى الصنف ده جميل أوى و سهل و بيبقى حلو جدا فى الصيف ..أو فى أعياد الميلاد بجانب التورته و الجاتوه ..و جميل خالص للضيوف
هو فكرته عباره عن
طبقات من ثلاث أشياء رئيسيه (( كيك + كريمه + فواكه ))
و بتبقى طبقات فوق بعضها
و شرط : إنها توضع فى طبق شفاف .... أو كاسات زجاجيه شفافه
و أثناء العمل ..لابد أن تراعى الشكل الجمالى من ناحية الجوانب ( كما فى الصور )
المقادير :
أى نوع كيك
كمبوت خوخ و أناناس
شراب الكمبوت ( خليه للترايفيل ما تشربيهوش أنتى )
شرائح كيوى مقطعه
( لو فى موسم الفراوله ..ضيفى فراوله كمان)
ممكن عنب أحمر كمان
كريمه ( أى نوع ..ممكن كريم شانتيه ..ممكن كريمه لبانى مخفوقه )
ممكن إضافة طبقة كاسترد فانيليا (( و يراعى إن كثافته لا تكن ثقيله )) يعنى إعمليه خفيف قليلا .
و كريمه أخرى ..من أفكارى اللؤلؤيه ..عملت كريمه بطعم التوت الطبيعى و لونها أحمر جميل ..فيه فى السوق شراب توت مركز طبيعى إسمه ( فيمتو ) و ضعته على الكريمه أثناء الخفق ..أعطت طعم جميل جدا و لون جديد طبيعى للكريمه
الطريقه :
1-يوضع الكيك فى الطبق الرئيسى الشفاف و يضاف إليه شراب الكمبوت ( يكفى لإعطاءه طراوه و طعم و لا تزيدى كمية الشراب .
2-الطبقه الثانيه توضع الكريمه أو الكاسترد ( حسب الرغبه )
أنا عملت طبقين ..واحد أضفت إليه الكاسترد ..و الآخر وضعت الكريمه فقط و الإثنين طلعوا حلوين ....بس اللى فيه كاسترد طلع أحلى شويه لأنه يحتوى على ( الكيك و الفاكهه و الكريمه المخفوقه و كمان الكاسترد ) فهو متنوع و أغنى فى الطعم .
3-رصى فى الجوانب بإحتراس طبقات الفاكهه و لكن بشكل جميل لأنها ظاهره و واضحه فى جوانب الطبق .
4-فى الطبقه الثالثه توضع طبقة فواكه حسب الرغبه .
5-تغطى بطبقة كريم شانتيه أو كريمه لبانى مخفوقه ..و تكون طبقه كثيفه .
6-ترص طبقه غنيه من الفواكه و الكمبوت بشكل جميل .
7-توضع فى الثلاجه لحين التقديم .
و ده طبق آخر عملته
و بالهنا و الشفا
و تبقى عندى شوية كيك و كريمه و فواكه ... عملت بيهم طبق كمان بالبواقى
عملت كمان كاسات صغيره شفافه ...
طبعا كان فى يوم آخر
أيه رأيكوا بقى يا رب يعجبكم
و
عايزه تشجيع فظيع ...فظيع ...
بحبكم كوووووووووووووولكم
و
السلام عليكم حبيبات قلبى الصنف ده جميل أوى و سهل و بيبقى حلو جدا فى الصيف ..أو فى أعياد الميلاد بجانب التورته و الجاتوه ..و جميل خالص للضيوف
هو فكرته عباره عن
طبقات من ثلاث أشياء رئيسيه (( كيك + كريمه + فواكه ))
و بتبقى طبقات فوق بعضها
و شرط : إنها توضع فى طبق شفاف .... أو كاسات زجاجيه شفافه
و أثناء العمل ..لابد أن تراعى الشكل الجمالى من ناحية الجوانب ( كما فى الصور )
المقادير :
أى نوع كيك
كمبوت خوخ و أناناس
شراب الكمبوت ( خليه للترايفيل ما تشربيهوش أنتى )
شرائح كيوى مقطعه
( لو فى موسم الفراوله ..ضيفى فراوله كمان)
ممكن عنب أحمر كمان
كريمه ( أى نوع ..ممكن كريم شانتيه ..ممكن كريمه لبانى مخفوقه )
ممكن إضافة طبقة كاسترد فانيليا (( و يراعى إن كثافته لا تكن ثقيله )) يعنى إعمليه خفيف قليلا .
و كريمه أخرى ..من أفكارى اللؤلؤيه ..عملت كريمه بطعم التوت الطبيعى و لونها أحمر جميل ..فيه فى السوق شراب توت مركز طبيعى إسمه ( فيمتو ) و ضعته على الكريمه أثناء الخفق ..أعطت طعم جميل جدا و لون جديد طبيعى للكريمه
الطريقه :
1-يوضع الكيك فى الطبق الرئيسى الشفاف و يضاف إليه شراب الكمبوت ( يكفى لإعطاءه طراوه و طعم و لا تزيدى كمية الشراب .
2-الطبقه الثانيه توضع الكريمه أو الكاسترد ( حسب الرغبه )
أنا عملت طبقين ..واحد أضفت إليه الكاسترد ..و الآخر وضعت الكريمه فقط و الإثنين طلعوا حلوين ....بس اللى فيه كاسترد طلع أحلى شويه لأنه يحتوى على ( الكيك و الفاكهه و الكريمه المخفوقه و كمان الكاسترد ) فهو متنوع و أغنى فى الطعم .
3-رصى فى الجوانب بإحتراس طبقات الفاكهه و لكن بشكل جميل لأنها ظاهره و واضحه فى جوانب الطبق .
4-فى الطبقه الثالثه توضع طبقة فواكه حسب الرغبه .
5-تغطى بطبقة كريم شانتيه أو كريمه لبانى مخفوقه ..و تكون طبقه كثيفه .
6-ترص طبقه غنيه من الفواكه و الكمبوت بشكل جميل .
7-توضع فى الثلاجه لحين التقديم .
و ده طبق آخر عملته
و بالهنا و الشفا
و تبقى عندى شوية كيك و كريمه و فواكه ... عملت بيهم طبق كمان بالبواقى
عملت كمان كاسات صغيره شفافه ...
طبعا كان فى يوم آخر
أيه رأيكوا بقى يا رب يعجبكم
و
عايزه تشجيع فظيع ...فظيع ...
بحبكم كوووووووووووووولكم
الإثنين مارس 02, 2015 1:18 am من طرف الشامخ الكثيري
» دعــــاء
الأحد يناير 04, 2015 4:37 pm من طرف ريتاج
» شرح كيفيه دخول رومات الشات عن طريق برنامج النمبز nimbuzz من جهاز الكمبيوتر
الجمعة أكتوبر 12, 2012 7:01 am من طرف زمن المصالح
» توقف القلم
الخميس ديسمبر 22, 2011 1:26 pm من طرف دمعة فرح
» معلــــومه+صورة لنتشارك
الثلاثاء ديسمبر 20, 2011 8:47 pm من طرف دمعة فرح
» رحيلك ياأمي
الثلاثاء نوفمبر 29, 2011 6:41 am من طرف دمعة فرح
» اهنيكم بعيدنا الفطر السعيد
الثلاثاء أغسطس 30, 2011 9:43 am من طرف دمعة فرح
» حنظله غسيل الملائكه رضى الله عنه
الثلاثاء يوليو 19, 2011 5:28 pm من طرف دمعة فرح
» اي نوع قلمك ؟؟؟
الخميس يونيو 09, 2011 1:53 pm من طرف دمعة فرح
» ترويض الكلب ( قصيرة )
الإثنين مايو 30, 2011 6:56 am من طرف ماهر طلبه